Site-ul web utilizează o serie de module de tip Javascript. Pentru a beneficia de o experienţă cât mai plăcută în navigarea pe acest site, vă rugăm activaţi utilizarea limbajului Javascript.
 • Delta Dunarii
 • Delta Dunarii
 • Delta Dunarii
 • Delta Dunarii

Delta Dunarii

 

Fauna si flora

Datorita celor 5149 de specii de flora si fauna, specialistii o considera o veritabila banca de gene pentru patrimoniul universal. Intre toate acestea trebuie remarcat ca aici traieste cea mai mare parte a populatiei europene de pelican comun(circa 8 000de exemplare) si pelican cret(circa 200 de exemplare); 60 % din populatia mondiala de cormoran pitic (circa 6000 de exemplare); 50 % din populatia mondiala de gasca cu gat rosu (in timpul iernii sunt circa 40.000 de exemplare). Pe langa toate acestea se adauga peste 1200 de specii de copaci si plante. Oriunde te uiţi, poţi vedea plutind ostrovi acoperiţi de papură şi de stuf, liane ca în pădurile tropicale, lacuri cu adâncimea tulbure şi suprafeţe pline de nuferi. Bărcile pescarilor agită pelicanii, stolurile cormoranilor şi femelele-maur de pe cuiburile lor.

 

Locuri si posibilitati de pescuit

Prima atestare documentara a Deltei vine de la Herodot, cel care descrie intrarea flotei persane a lui Darius prin Delta, dupa ce poposise la Histria (515-513 iHr). Despre locuitori apar marturii abia in secolul I iHr. Astazi, in afara de localitatile situate de-a lungul bratelor, mai pot fi amintite Patlageanca, Maliuc, Mila23. Sulina este singurul oras din Delta, fiind un port liber, folosit in special pentru transbordare. Pe langa atelierele de reparatii navale, aici mai exista si o fabrica de conserve de peste.

Amatorii de pescuit aleg Canalul Crisan pentru platica, biban, rosioara, somn sau stiuca (dimineata). La Mila 23 se pot pescui somotei. Apoi, la Fortuna I trag la momeala rosioara, bibanul, crapul si chiar stiuculite

 

Sulina si Gura Portiteti

Asa dar, pe toti cei care vor liniste, aer curat, apa cristalina, orizont deschis pana la limitele viselor fiecaruia, si in farfurie un peste adevarat, proaspat pescuit din apele Dunarii, ii invitam sa viziteze Gura Portitei. Acest loc binecuvantat este tot ce le trebuie citadinilor satui de noxe si dornici de cateva zile de izolare si de inceput de lume.

 

Curiozităţi despre Delta Dunării:

 •    este cel mai nou pământ din Europa (creşte cu 40 m de pământ în fiecare an)
 •  este a doua deltă ca mărime din Europa (cea a Volgăi deţine primul loc) şi ocupă locul 23 în lume
 •  este una dintre cele mai mari şi compacte zone de stuf din lume (240.000 ha)
 •  este locul cu cea mai bogată fauna ornitologică din lume (peste 250 specii)
  •  este a treia ca importanţă ecologică din cele 300 de rezervaţii naturale din lume
 •  este locul în care se găsesc specii de păsări foarte rare şi pe cale de dispariţie, cum ar fi pelicani dalmaţieni, cormorani mici, gâşte cu pieptul roşu sau Pelecanus crispus, Pelecanus onocrateus, Egreta albă, Egreta garzeta
 •  dispune de pescării cu aprox. 90 de specii de peşti de apădulce, sălcie şi sărată, specii locale sau migratoare, printre care se numărăşi unele rare ca Acipenseriada
 •  este una dintre puţinele zone din lume unde îşi găsesc adăpost mamifere precum Mustrella Lutreola şi oterul (Lutra lutra).


Cerere ofertă de preț